USOP TAK MALU JUAL BAJU BUNDLE, DEMI KUMPUL DUIT KAHWIN

USOP TAK MALU JUAL BAJU BUNDLE, DEMI KUMPUL DUIT KAHWIN

“Selain menguruskan gerai nasi kandar milik keluarga dan restoran Ayam Gepuk, saya kini mencuba perniagaan baharu pula iaitu menjual baju bundle berjenama di Instagram sejak seminggu lalu, setiap malam saya buat live dan pembeli boleh buat bidaan dan pilih baju-baju yang mereka minat.

“Sejujurnya saya ni memang jenis tak reti duduk diam, apa-apa pekerjaan pun saya sanggup buat asalkan pendapatan halal… tak kisahlah orang nak kata pun. Saya tak malu mencari rezeki dalam pelbagai bidang, lagi pun tak salah ceburi bidang perniagaan bukannya saya merompak atau mencuri,” kata penyanyi Usop.

Selepas berjaya membuka sebuah restoran francais terletak di Seberang Jaya, Pulau Pinang pada Ogos lalu, bekas naib juara Mentor Milenia 2017 itu kini menjual pakaian terpakai atau bundle secara online di Instagram.





Meskipun bergelar seorang penyanyi terkenal, Usop atau nama sebenar Muhammad Saiful Naim Mohd Nor, 24, berkata dia tidak malu melakukan pelbagai pekerjaan bagi menambah sumber pendapatan.

Berkongsi pengalamannya menjalankan perniagaan pakaian terpakai itu, Usop memberitahu dia pernah ditipu oleh pembeli yang menghilangkan diri selepas membuat bidaan. Bagaimanapun dia menganggap apa yang berlaku itu merupakan ujian dan cabaran sebagai seorang peniaga.

“Alhamdulillah sambutan menggalakkan. Kita punya baju bundle memang berkualiti dan berjenama, jadi banyak pakaian rare yang susah nak dicari di mana-mana butik. Kalau ditipu pembeli tu biasalah. Ada la beberapa kali orang yang berjaya membida dan lock baju menghilang diri… mereka mahu main-main sahaja. Itulah salah satu cabarannya,” ujarnya.





Selain mahu menambah pendapatan keluarga, penyanyi lagu ‘Selamanya’ ini memberitahu salah satu sebab dia melakukan pelbagai pekerjaan adalah kerana mahu mengumpul duit kahwin.

“Sekarang ni show pun tak ada. Nak menyanyi pun tak boleh, jadi saya cuba la buat apa-apa kerja lain. Walau apa pun berlaku kita masih lagi perlu bekerja untuk kelangsungan hidup. Tak bolehlah berharap pada satu sumber pendapatan sahaja.

“Selain untuk menyenangkan keluarga, saya juga buat banyak kerja sebab nak menghalalkan hubungan dengan kekasih… perancangan nak kahwin tu dah ada jadi kena la mula menyimpan dari sekarang,” ujarnya yang bakal memulakan penggambaran filem tidak lama lagi.

Pada November tahun lalu, Usop mendedahkan wajah kekasihnya kepada umum dan merancang untuk mendirikan rumah tangga dengan wanita berasal dari Pulau Pinang itu tidak lama lagi.





USOP TAK MALU JUAL BAJU BUNDLE, DEMI KUMPUL DUIT KAHWIN


​Disyorkan Untuk Anda :

Lawati Laman Facebook Kami


http://edisisiasat.com/2021/10/06/kamal-uqasha-dah-nak-nikah/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker