LUFYA CEDERA DIPUKUL, ANAK HAMPIR DICULIK

BEKAS SUAMI NAFI DIA PELAKUNYA

LUFYA CEDERA DIPUKUL, ANAK HAMPIR DICULIK

LUFYA CEDERA DIPUKUL, ANAK HAMPIR DICULIK

Malang tak berbau… itulah yang dihadapi oleh pelakon Lufya Omar apabila berdepan detik cemas dimana dia mendakwa anak perempuannya, Laana Haura, 5, hampir diculik oleh seorang lelaki ketika berada di taman permainan, Ahad lalu.

Lufya meluahkan rasa syukur anaknya selamat meskipun dia berdepan kecederaan disebabkan individu tersebut memukulnya menggunakan kayu demi mempertahankan anaknya.

“Dua hari lalu saya diserang oleh seorang lelaki yang cuba menculik anak perempuan saya. Masa tu kami berada di sebuah playground di Kota Damansara, lebih kurang pukul 4 ke 5 petang.





“Seorang lelaki Melayu yang bersifat dayus telah memukul saya menggunakan batang kayu di kepala, badan serta menyebabkan kecederaan pada wajah dan badan saya,” katanya.

Dalam pada itu, Lufya berkata individu yang menyerangnya agak besar namun dia menggunakan seluruh kudratnya untuk melawan serta menyelamatkan anaknya. Lufya juga turut meminta ibu bapa diluar sana turut berjaga-jaga.

“Ikutkan orang yang menyerang itu lelaki yang agak besar dan kuat. Dengan izin Allah saya dapat melawan dan menyelamatkan anak saya. Syukur Alhamdulillah… Moral of the story is we must always stay alert.


Disyorkan Untuk Anda :


“Kita tak tahu orang zaman sekarang ini sanggup buat perkara-perkara yang keji. Manusia makin tiada kemanusiaan. Doakan kesembuhan dan keselamatan kami ya,” ujarnya.

Sementara itu, komen seorang pengguna media sosial di Instagram Lufya telah mendakwa bekas suami Lufya iaitu Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum, 32, sebagai dayus selepas ditanya adakah dia mengupah orang untuk melakukan perkara itu.





“Ex husband (bekas suami) awak kan? Ya Allah, jahatnya. Please buat police report (tolong buat laporan polis). Not sure (tak pasti) but (tapi) memang kerja ex husband (bekas suami) dia ni. Dayus,” tulisnya.

Hafiz ketika dihubungi media menafikan dia terbabit dengan insiden itu dan mendakwa tuduhan netizen itu adalah fitnah. Katanya, dia masih berfikiran waras dan tidak sanggup menggunakan kekerasan semata-mata mahu berjumpa anak.

“Tuduhan netizen itu adalah fitnah. Sebagai bapa saya tak sanggup buat macam tu. Dan Kalau nak jumpa anak, saya akan minta izin. Kalau tak dapat jumpa, saya runding baik-baik.

“Kalau nak jumpa saya akan cakap baik-baik dan bukan mengamuk. Dan Kalau dia tak bagi, saya cuba dan minta lagi. Bukan dengan kekerasan. Saya akan cuba faham jika tak dapat jumpa. Saya tetap sabar dan tak putus asa.

 






Disyorkan Untuk Anda :


“Kalau nak jumpa kenapa perlu serang. Saya bukan jenis berdendam. Perkara lepas biarlah berlalu. Saya sudah lama ‘move on’ dan sudah ada kehidupan baru. Takkan nak upah samseng,” jelasnya yang dipetik sebagai berkata kepada Harian Metro.

Menurut Hafiz, dia mengetahui insiden itu apabila dimaklumkan pengguna laman sosial yang menghantar mesej (DM) di Instagram.

“Saya pun baru tahu daripada orang dan kawan yang ‘forward’ perkara itu. Kalau tak, memang tak tahu apa-apa. Sepatutnya dia perlu cakap pada saya awal lagi. Saya ini masih bapa kepada anak kami, walaupun bukan lagi suami kepadanya.

“Selepas dapat tahu terus saya menghubunginya dan buang segala ego sebab mengenangkan keselamatan dan keadaan anak. Alhamdulillah, dia kata anak okay dan dirinya stabil. Saya doakan dia semoga dalam keadaan baik-baik saja.

“Saya harap dia buat laporan polis segera. Selepas ini kena lebih berhati-hati jika nak bawa anak bermain di kawasan awam. Apatah lagi sekarang banyak kes jenayah,” tuturnya.





LUFYA NAFI KERANA NAK CANTIK, PIKAT LELAKI

LUFYA CEDERA DIPUKUL, ANAK HAMPIR DICULIK

 


Disyorkan Untuk Anda :

Lawati Laman :


Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi : – MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Penderaaan rumahtangga : –  Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999.





KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214. Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929.

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda.


ROS Tolak Pindaan Perlembagaan UMNO?

 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker